זה מסוכן או כלום?

מנהל הפורום

ד"ר גבריאל תמיר

מנתח פלסטי מומחה בתחום גידולים וסרטני עור במשך שנים רבות, ד"ר תמיר התמחה בשיטת MOHS בבית החוליםהאוניברסיטאי ע"ש וושינגטון בעיר סיאטל אשר בארה"ב. ומאז 1998 מבצע ניתוחים אלו באופן רצוף, וניתח כבר למעלה  מאלפי מקרים.

מאז שנת 2000 ניהל את היחידהלכירורגיה פלסטית בבית החולים "ברזילי" באשקלון.  וקודם לכן ניהל ד"ר תמיר את היחידהלניתוחי מוז (MOHS) במרכז הרפואי רבין – בפתח תקווה.

לאחרונה פרש מבית החולים ברזילי, ומשמש כרופא בכיר בתחום הכירורגיה הפלסטית בקופ"ח בריאות כללית.

מידע נוסף

שיטת MOHS

סרטן העור

פורומים

יצירת קשר

זה מסוכן או כלום?

חזור ל - פורום סרטן העור

זה מסוכן או כלום?

נשלח על ידי דוד נכתב ב 23/04/2009

שלום רב

לפני כשנה גיליתי פצעון בקרקפת עם קריש דם קטן שנפל ולאחר זמן צמח מחדש. רופא עור אמר זה כלום וטיפל עם חנקן נוזלי. לפני חודשים חזר שוב ונראה יותר גדול. חזרתי לרופא שהפעם העריך שזה סרטן עור ולקח ביופסיה. הרגיע אותי שזה לא קטלני צריך רק להוציא את זה בניתוח קטן. התוצאה:

אבחנה קלינית  BCC

תאור מיקרוסקופי

spindle cell, squamous cell carcinoma

the tumor involves the deep margin of this biopsy

cytokeratin immunostain was positive

deep sections performed

הרופא נתן הפניה לפלסטיקאי "לכריתת scc מהקרקפת" הוא אמר שזה לא דחוף אבל רצוי בשנים הקרובות אחרת זה יתרחב ויהיה לי שם חור גדול.

אבחנה:        squamous cell ca, at the level of scalp for excision

מעיון באתר,  זה לא נראה "כלום" והשאלות 1. האם כדאי לראות עוד רופא מומחה, 2. בהמשך לבחור פלסטיקאי מומחה לסרטן עור. 3. לבצע בדיקות נוספות

תודה

דוד

Re: זה מסוכן או כלום?

נשלח על ידי ד"ר גבריאל תמיר נכתב ב 27/04/2009

שלום דוד

הנגע בו מדובר הינו גידול סרטני מסוג SCC

יש להרחיק  נגע זה בניתוח!! אינני ממליץ להמתין מספר שנים. היות והנגע יגדל ועשוי לגרום לך לנזק רב לרקמות בהן הוא נמצא. נגע שכזה עלול לשלוח גרורות במידה והוא גדל בצורה משמעותית

בכל אופן ככל שתקדים להרחיק את הגידול כן ייטב המצב

אני ממליץ לך לעבור ניתוח בשיטת ניתוחי  מוס, אשמח לעזור לך באופן אישי

אתה מוזמן להתקשר למרפאה שלי ולקבוע תור לייעוץ

03-5278448 , אמור למזכירה כי אני הפנתי אותך

תודה

ד"ר גבי תמיר