אוכל במיקרו
אוכל במיקרו
נשלח על ידי אורית נכתב ב 11/01/2009היי
רציתי לשאול, האם חימום אוכל במיקרוגל על בסיס קבוע מגביר את הסיכויים לחלות במחלת הסרטן?
תודה
אורית
Re: אוכל במיקרו
נשלח על ידי אורית נכתב ב 19/01/2009אני מודה לך מאוד על הכתבה, הארת את עיני! הכתבה ממש מרתקת. כבר הייתי במגמת מיעוט השימוש במיקרוגל, אבל עכשיו אמנע מכך לחלוטין.
יום נפלא
אורית
נשלח על ידי ortaladar123 נכתב ב 27/05/2010אני חייבת לומר שהעצות שלכם מאוד חיוניות.
הסקתי מכם לימודים רבים לחיים בשבילי ולתינוקות שלי
דנה פאונדרס
נשלח על ידי טליה נכתב ב 15/09/2010היי,
במקרה נתקלתי בכתבה שלך על שימוש מסוכן במיקרוגל שחידש לי מאוד, אבל צצה לי שאלה שלא ידעתי לענות עליה.
הבנתי שהשימוש במיקרוגל מסוכן לבריאות. אז במה כן משתמשים?איך מחממים אוכל? הרי אי אפשר לבשל 3 ארוחות טריות ביום, תמיד משאירים שאריות
אוכל במקרר ליום שלמחרת. האם יש לך עצה טובה לשיטת חימום אחרת? הרי אי אפשר להשתמש בתנור על מנת לחמם צלחת אוכל אחת.
אגב, אני חדשה מאוד באתר ובפורום בפרט ומאוד נהניתי לקרוא את הכתבות שלך!
תודה רבה,
טליה
נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 19/09/2010טליה שלום
אני תמיד שמח לחדש ולהשפיע, גם אני לומד כל יום דברים חדשים. חימום האוכל הוא דבר פשוט ולא בעייתי בכלל. הבעיה שלנו הם ההרגלים. קשה לנו לעשות שינויים בחיים. כל שינויי מעלה את לחץ הדם שלנו ומפחיד אותנו ורק לאחר שעשינו את השינוי מצאנו ש"השד אינו נורא בכלל".
את האוכל אפשר לחמם במספר דרכים.
במידה והאוכל יוצא מהמקפיא עלינו להשאירו על השיש כשעתיים עד שיפשיר. הטמפרטורה הנמוכה שומרת על המזון בצורה בטוחה מפני בקטריות. אומנם יש להשגיח בימים חמים מידיי ולעקוב שהמזון לא מגיע לטמפרטורת חדר.
דרך אחת היא לחמם במחבת. מנות כגון אורז, קינואה, קוסקוס, תפוחי אדמה אפויים, ירקות שורש, אפונה, קטניות, מרקים, סלטים חמים, ותבשילים רצוי לחמם במחבת בחום בנוני-נמוך. אפשר להוסיף כ2-3 כפות מים או כף שמן קנולה ולהקפיץ. יש לערבב תוך כדיי חימום על מנת לא לשרוף את המנה.
אני מסכים איתך לגבי התנור שלא תמיד זה הגיוני להדליקו בשביל מנה אחת. ראשית אפשר להשתמש בטוסטר אובן קטן ופשוט שעושה את אותה עבודה. גם בתנור בייתי שדולק כ-20 דקות על חום בנוני נמוך לחימום המנה פותר את הבעיה למנות כגון עוף, בשר, דגים, וגם פחמות כמו אורז, קטניות וכל מה שהוזכר בפיקה הקודמת. אנחנו חוזרים לנושא ההרגלים מכיוון שכאשר מתרגלים לחימום בתנור מגלים שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו.
אני שמח שאת נהנת מהכתבות שלי, אני כותב גם בנענע 10 וב"וואלה" חדשות. אשמח לעדכן אותך ביותר פרטים דרך המייל האישי שלי chefsvillage@live.com
לשאלות נוספות תמיד אשמח לענות, המשך יום מקסים
שף שרון ארצי