טעם מתכתי בפה לאחר שתיית משקאות קלים

מנהל הפורום

שף שרון ארצי

שף פרטי ויועץ קולינארי המתמחה בתזונה מבריאה ובריאה, מפתח עקרונות "התזונה לחיים בריאים".

שף מוסמך ע"י בית הספר לאמנות קולינארית בקיימברידג' מסצ'וסטס שבארה"ב.

הבריא ממחלת הסרטן ע"י שילוב של רפואה מודרנית ותזונה מבריאה ובעקבות כך התמחה ברפואה בריאה ומבריאה.

מידע נוסף שרון ארצי

כתבות ומאמרים

מתכוני בריאות

פורומים

יצירת קשר

באדיבות יוסף ל עודכן לאחרונה 03/08/2009 02:09
חזור ל - פורום תזונה לחיים בריאים

נשלח על ידי יוסף ל נכתב ב 02/08/2009

שלום שף שרון

קראתי את סיפורך הנוגע ללב, כמו כן מאד התרשמתי ממדורך באתר יחודי זה

יש לי בעייה לאחר שתיית משקאות קלים אני חש טעם מתכתי בפה,

אשמח לדעת מה תשובתך בנושא זה

ומהם הבדיקות שעלי לנקוט שכן אני חולה בכל מחלה

מקווה בעז"ה שגם לא!!

תודה

יוסף

Re: טעם מתכתי בפה לאחר שתיית משקאות קלים

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 03/08/2009

יוסף שלום

ראשית אני רוצה להודות לך על המילים החמות.

יכולות להיות הרבה סיבות לטעם מתכתי בפה. אני מעוניין לציין כמה מהבולטות:

תרופות - המון תרופות הנצרכות על ידי לעיסה, בליעה או בצורת אינפוזיה יכולים לגרום לטעם מתכתי בפה. תרופות הניתנות לטיפול בבלוטת התריס, תרופות אנטיביוטיקה כגון פנצילין,  ליתיום, תרופות ללחץ דם גבוה, תרופות לדלקות בעור, תרופות למניה דיפרסיה, לדלקות פרקים, אבנים בכליות. התרופות "מתחבאות" ברוק או שמגיעות ישירות מהדם ויוצרות טעם      ואבץ וכל דבר שגורםB12מתכתי. כימותרפיה והקרנות יכולות לגרום לטעם מתכתי. זה אף קשור לחוסר בוויטמין

ליובש בפה.

טעם מתכתי בפה זוהי תגובה שיש להרבה אנשים במיוחד במהלך טיפולי הסרטן. אני אישית זוכר את הטעם המתכתי בפה במהלך הטיפולים אותם עברתי. תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

אלרגיה – אלרגיה למזונות מסויימים יכולה לגרום לטעם מתכתי. צריכת מזון אליו אנחנו אלרגים עלול לגרום לתיפקוד לקוי של המעיים והקיבה, מצב זה יכול לגרום לגיהוקים, פה יבש, צמא, גירודים בפי הטבעת וטעם מתכתי בפה.

מזון ושתיה – מזונות המכילים חומצה גופרתית יכולים לגרום לטעם מתכתי בפה. כמו כן, דיאטה גבוהה בפרוטאין מהחיות יכולה לגרום לטעם מתכתי בפה. שתיית משקאות קלים כגון קולה המכילים חומצה זרחתית הבא במגע עם מתכות אחרות בתרופות יוצרות ריאקציה כימית הגורמת לטעם מתכתי בפה. כפי שציינת, אתה מרגיש בטעם המתכתי לאחר שתיית משקאות קלים, אך לא ציינת איזה סוג של שתיה קלה.

אפשרות נוספת לא שכיחה הוא זרם חשמלי קטן בפה. כאשר רופא השיניים משתמש בשני חומרים שונים של ברזל לסתימות בשיניים נוצרת מעין סוללה. ישנם המאמינים שזה מופיע מכספית שרופא השיניים משתמש לסתימת חורים. המצב יכול להיווצר שנים רבות לאחר טיפול השיניים.  

דלקות חניכיים ושיניים – יכולות ליצור טעמים שונים וריחות בפה.

כמו כן ישנם מצבים של כמות נחושת גדולה המצטברת בגוף.

אני ממליץ על מספר דברים:

ראשית להתייעץ עם הרופא הכללי שלך – הוא יודע את מצבך הרפואי ואת התרופות השונות אותן אתה צורך. יכול להיות שתוכל להחליף תרופות קשות בנוזלים או קפסולות עם ג'ייל מכיוון שתרופות קשות מכילות יותר מתכות עקב צורת הכנתם.

כמו כן, להפסיק צריכת משקאות קלים ולעבור למים מפילטר ולשתות המון במהלך היום, במיוחד במהלך צריכת תרופות מרובה על מנת לשטוף מתכות ורעלים מהגוף. שתיה מרובה של נוזלים עוזרים במניעת בעיות טעם. הכמות המומלצת היא 8-10 כוסות מים ביום.

כמות הסוכר שבמשקאות קלים גבוהה במיוחד ואינה עוזרת או תומכת בטיפולי סרטן או מחלות אחרות. תאי סרטן ניזונים מסוכר, קפאין ועוד כימיקלים המצויים במשקאות אלו.

כדאי לאכול מזון העוזר בניקוי הגוף והכבד, כך הכבד יוכל לתפקד ביתר יעילות לסילוק הרעלים והמתכות מגופך. יותר על ניקוי הכבד והמעיים תוכל להתייעץ בפורום ניקוי רעלים באתר זה ולהשתמש במתכונים ומתכוני מיצים לניקוי רעלים אותם הצגתי באתר.

תוכל גם ליצור קשר עם רופא השיניים על מנת לבדוק אם ישנה מחלת חניכיים או כל בעיה אחרת שיכולה להשפיע על הטעם.

יש לצחצח שיניים בזהירות פעמיים ביום וכן אפשר ורצוי להבריש את הלשון על מנת לנקות מצבירת בקטריות

במידה וכל אלה לא עזרו להמנע מכך הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול ברפואה הסינית. שם אני בטוח שתמצא פיתרון, כגון דיקור סיני או רפואה בצמחים.

המשך יום בריא

שף ותרפיסט בתזונה

שרון ארצי