ייעוץ לגבי מתן תוספי תזונה

מנהל הפורום

שף שרון ארצי

שף פרטי ויועץ קולינארי המתמחה בתזונה מבריאה ובריאה, מפתח עקרונות "התזונה לחיים בריאים".

שף מוסמך ע"י בית הספר לאמנות קולינארית בקיימברידג' מסצ'וסטס שבארה"ב.

הבריא ממחלת הסרטן ע"י שילוב של רפואה מודרנית ותזונה מבריאה ובעקבות כך התמחה ברפואה בריאה ומבריאה.

מידע נוסף שרון ארצי

כתבות ומאמרים

מתכוני בריאות

פורומים

יצירת קשר

באדיבות dana moyal עודכן לאחרונה 22/08/2009 21:10
חזור ל - פורום תזונה לחיים בריאים

נשלח על ידי dana moyal נכתב ב 20/08/2009

שלום שרון,

לאחר שיחה עם אמיר הוא המליץ לי להתייעץ איתך בנושא תוספי תזונה.

אבי כבן 70, חולה בסרטן מעי גס גרורתי קרוב ל5 שנים, הוא עבר 4 ניתוחים להוצאת גרורות, אחד מהם היה גם בכבד, וקיבל טיפולים כימותראפיים כגון "קסלודה", "אורביטוקס", ו"אווסטין" ועוד כמה..

לפני חצי שנה, לאחר שנה ללא טיפול כימותראפי, נשלח לבדיקת סיטי פט שבה נתגלה שהמחלה חזרה בצורת פיזור גרורתי לריאות, חלל הבטן והכבד, הגרורות קטנות והתפשטות המחלה איטית כהגדרת הרופא, קיבל טיפול נוסף בקסלודה ב 4 חודשים האחרונים, טיפול שנתגלה כלא יעיל כי אבי התלונן על כאבים חזקים באיזור בית החזה מה שהביא לגילוי גרורה בגודל 5ס"מ על הסטרנום, הוא הופנה להקרנות בביה"ח סורוקה, דבר שהקל עליו מאוד אך לא פתר אותנו מהבעיה.

לצערי אין דרך לקצר את סיפור השתלשלות האירועים..כרגע המצב הוא כזה: הרופא האונקולוג בישר לנו שאין טיפול כימותראפי נוסף שניתן לתת (לאחר ששלחנו די.אן.איי לבדיקת "קאראס" בביה"ח רמבם), אבי חלש וסובל מכאבים, נוטל קרוב ל3 כדורים ממשפחת ה"מורפיום" להקלה על הכאבים וממעט לאכול, אנחנו נותנים לו אוסמולייט כתוסף תזונה.

שמעתי על פיטריות כח שאפשר לתת לחיזוק מערכת החיסון ואחי שהיה בסין בשבוע האחרון הביא איתו  את הכדורים שמורכבים מאותן פטריות כח מפורסמות ריישי ושיטאקי ועוד.. הרוקח בסין המליץ על מינון של 3 כדורים ביום ואני שואלת מה באמת המינון המומלץ? האם כדאי לתת גם קורדיצפט ? איך אפשר לעזור בגמילה ממשככי כאבים? ואיך נוכל לעורר את התיאבון??

כמובן שאם יש לך המלצות נוספות אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה

דאנה 

Re: ייעוץ לגבי מתן תוספי תזונה

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 22/08/2009