ניקוי הקיבה והמעי בעזרת תזונה

מנהל הפורום

שף שרון ארצי

שף פרטי ויועץ קולינארי המתמחה בתזונה מבריאה ובריאה, מפתח עקרונות "התזונה לחיים בריאים".

שף מוסמך ע"י בית הספר לאמנות קולינארית בקיימברידג' מסצ'וסטס שבארה"ב.

הבריא ממחלת הסרטן ע"י שילוב של רפואה מודרנית ותזונה מבריאה ובעקבות כך התמחה ברפואה בריאה ומבריאה.

מידע נוסף שרון ארצי

כתבות ומאמרים

מתכוני בריאות

פורומים

יצירת קשר

באדיבות תמי שרון עודכן לאחרונה 16/08/2009 07:58
חזור ל - פורום תזונה לחיים בריאים

נשלח על ידי תמי שרון נכתב ב 12/08/2009

שלום שף

מקריאה של מאמריך כאן באתר, מבינה אני שאתה גם יועץ תזונתי

ברצוני לשאול האם תוכל לפרסם עוד מתכונים לניקוי רעלים מהקיבה מעבר למה שכבר פרסמת.

אני מחפשת מתכונים שלא יתישו אותי ועדיין יקנו לי תחושת חוזק אך הפחתה בגזים ונפיחות הכללית

תודה מראש

תמי

Re: ניקוי הקיבה והמעי בעזרת תזונה

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 14/08/2009

תמי שלום

ניקוי הגוף על ידי דיאטה מוכיח את עצמו במשך שנים רבות כיעיל. דיאטה זו לא רק מנקה אלא גם שומרת על בריאות טובה ויכולה לתקן בעיות שהופיעו בגוף במשך תקופות ארוכות כגון כאבי ראש לא מוסברים, עייפות כרונית, דיכאון, בעיות עור, דלקות פרקים, עצירויות כרוניות.

רוב ניקויי הגוף מתחילים ומתרכזים בניקוי הכבד. כבד נקי שומר על על זרימת דם נקיה, שומר על מערכת חיסונית לא עמוסה ב"עבודה", משקל גוף נורמלי וחילוף חומרים טוב.

כידוע, הכבד הוא "משאבה" עצמאית לניקוי הדם והוצאת רעלים מהגוף. בנוסף לכבד, מערכת הלימפות עוזרת בניקוי הרעלים. את מערכת הלימפות ניתן להפעיל יותר על ידי אימון גופני יום יומי והזעה ובכך אנו פולטים רעלים ומפחיתים עומס מהכבד.

מלבד פעולות אלו ישנם מזונות ומיצים העוזרים בניקוי הכבד ואיברים אחרים כגון המעיים. באתר זה פירסמתי שני מאמרים היכולים לעזור לך להבין את התהליך ומספר מתכוני מיצים. המאמרים נמצאים תחת "מאמרים בתזונה נכונה" ונקראים "ניקוי רעלים מהגוף", ו"מיצים מעוררי אנרגיה". בהמשך אפרסם רשימת מתכונים לניקוי הכבד עצמו.

ניקוי כבד בעזרת תזונה לוקח כחודשיים בתקופה זו אנו מסננים מאכלים מסויימים כגון בשרים, לחמים, קמח לבן, אורז לבן ועוד כאלה שקשים לעיכול והופכים לרעלים בגופנו. יחד עם זאת אנו מכניסים לדיאטה היומית הרבה מאוד ירקות, פירות ומיצים טריים סחוטים.

עליך לבדוק עם הרופא המטפל האם את יכולה לבצע את ניקוי הכבד . בכתבות שציינתי מופיעות נקודות המסבירות את ההגבלות הרפואיות לניקוי הכבד. מי שלא מעוניין בניקוי כבד אינטנסיבי, או לא יכול לעשות אותו מסיבה רפואית, יכול עדיין לסייע לכבד ולשפר את פעולתו על ידי שילוב והוספת מיצים או מזונות המומלצים לניקוי כבד בדיאטה היומית הרגילה שלו.

בהצלחה,

שרון ארצי,

שף ויועץ לתזונה מבריאה