קציצות דגים וגם סויה

מנהל הפורום

שף שרון ארצי

שף פרטי ויועץ קולינארי המתמחה בתזונה מבריאה ובריאה, מפתח עקרונות "התזונה לחיים בריאים".

שף מוסמך ע"י בית הספר לאמנות קולינארית בקיימברידג' מסצ'וסטס שבארה"ב.

הבריא ממחלת הסרטן ע"י שילוב של רפואה מודרנית ותזונה מבריאה ובעקבות כך התמחה ברפואה בריאה ומבריאה.

מידע נוסף שרון ארצי

כתבות ומאמרים

מתכוני בריאות

פורומים

יצירת קשר

קציצות דגים וגם סויה

באדיבות עדי יונה עודכן לאחרונה 27/07/2010 10:35
חזור ל - פורום תזונה לחיים בריאים

קציצות דגים וגם סויה

נשלח על ידי עדי יונה נכתב ב 17/02/2009

הי שף שרון!

אני מחפשת מתכון לקציצות דגים ברוטב (ללא טיגון). המתכונים היחידים שאני מוצאת הם לקציצות דגים ברוטב עגבניות ואני מחפשת רטבים אחרים. אשמח אם תוכל לעזור.

שאלה שניה - האם סויה (חלב סויה) עשוי לעודד סרטן?

תודה רבה.

Re: קציצות דגים וגם סויה

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 20/02/2009

עדי שלום

נושא צריכת סויה והקשר לסרטן הוא נושא שמאוד שנוי במחלוקת ואין הנחיה מדעית אחת ברורה וחד משמעית האם להמנע מסויה או לצרוך אותה. מחקרים מראים כי לסויה תכונות המגנות מסרטן אצל נשים הצורכות אותו מגיל צעיר מאוד אך לא אם החלו לצרוך אותו בגיל מבוגר.

בסויה יש חומרים הדומים להורמון האסטרוגן הנשי. שפע האסטרוגן הטבעי והכימי אצל נשים מערביות ידוע כאחד הסיבות להתפתחות סרטן השד. האסטרוגן המצוי בסויה פעיל הרבה פחות מהאסטרוגן הנשי הטבעי. לאסטרוגן המצוי בסויה יש היכולת להאט את גדילת גידולים הקשורים באסטרוגן אך כאמור, יכולת זו מוכחת רק בנשים שצרכו סויה מגיל צעיר.

ישנם הרבה דעות ומחקרים חדשים המציאים כי סויה ומוצריה השונים  למעט אלו המותססים, מזיקים לבריאות  בדרכים שונות. מוצר מותסס נפוץ הוא "מיסו" שמומלץ כיעיל לבריאות הכללית של הגוף ולבריאות של מערכת העיכול על ידי הוספת בקטריות ידידותיות לקיבה. לפרטים נוספים על המיסו ראי כתבה שפירסמתי בנושא תחת

תחת "הימנעות" , מאמרים בנושא תזונה.

תודה ואשמח לענות על שאלות נוספות

שף שרון ארצי

נשלח על ידי עדי יונה נכתב ב 21/02/2009

שף שרון ארצי נכתב על-ידי

עדי שלום

נושא צריכת סויה והקשר לסרטן הוא נושא שמאוד שנוי במחלוקת ואין הנחיה מדעית אחת ברורה וחד משמעית האם להמנע מסויה או לצרוך אותה. מחקרים מראים כי לסויה תכונות המגנות מסרטן אצל נשים הצורכות אותו מגיל צעיר מאוד אך לא אם החלו לצרוך אותו בגיל מבוגר.

בסויה יש חומרים הדומים להורמון האסטרוגן הנשי. שפע האסטרוגן הטבעי והכימי אצל נשים מערביות ידוע כאחד הסיבות להתפתחות סרטן השד. האסטרוגן המצוי בסויה פעיל הרבה פחות מהאסטרוגן הנשי הטבעי. לאסטרוגן המצוי בסויה יש היכולת להאט את גדילת גידולים הקשורים באסטרוגן אך כאמור, יכולת זו מוכחת רק בנשים שצרכו סויה מגיל צעיר.

ישנם הרבה דעות ומחקרים חדשים המציאים כי סויה ומוצריה השונים  למעט אלו המותססים, מזיקים לבריאות  בדרכים שונות. מוצר מותסס נפוץ הוא "מיסו" שמומלץ כיעיל לבריאות הכללית של הגוף ולבריאות של מערכת העיכול על ידי הוספת בקטריות ידידותיות לקיבה. לפרטים נוספים על המיסו ראי כתבה שפירסמתי בנושא תחת

תחת "הימנעות" , מאמרים בנושא תזונה.

תודה ואשמח לענות על שאלות נוספות

שף שרון ארצי

תודה רבה על התשובה המפורטת.

יותר חשוב לי לדעת האם סויה עשוי לעודד סרטן.

והאם גם סרטן שאינו תלוי הורמונלית.

כמו כן - אשמח אם תפרסם רוטב לקציצות דגים שלא מבוסס על עגבניות,, אם יש בנמצא.

תודה!

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 22/02/2009

שלום עדי

אני מבין את רצונך לקבל תשובה חד משמעית לגבי השימוש בסויה, אך כפי שציינתי בתשובה שלי נושא הסויה הוא נושא שנוי במחלוקת. לדעת רבים הסויה בריאה ועוזרת במניעת מחלות סרטן אך יש לזכור שסויה יש חומר הדומה לאסטרוגן הנשי ולכן עלולה לשנות את האיזון האורמונלי בגוף. דבר זה מסוכן במיוחד במצב של חוסר איזון הורמונלי בגוף כתוצאה ממחלה עכשווית או בעבר. כגון סרטן השד.

נמצא כי צריכת סויה יעילה במיוחד כשהגוף רגיל אליה בגיל צעיר (כמו בתרבויות המזרח הרחוק, רגילים לצרוך סויה כחלק מהתפריט היום יומי), ישנם קולות רבים הטוענים כי סויה שאינה מוחמצת אינה בריאה בכלל כגון חלב סויה.

נושא זה הוא נושא בעייתי לא בכדי- אינטרסים כלכליים גדולים מעורבים בו. כמעט כל מוצר מזון מעובד שנמכר על המדפים מכיל חומרים העשויים מסויה. חומרים המסייעים לשימור המוצר ולהארכת חיי המדף שלו. לייצרנים השונים וביניהם מפעלי מזון מובילים בארה"ב ובאירופה יש אינטרס גדול לממן מחקרים המבטלים קשר ישיר בין סויה למחלות.

מקווה שעזרתי יותר בנושא, בשל חוסר הוודאות לגבי הסויה יש לבדוק נושא זה באופן אינדיווידואלי ובהתחשב בהסטוריה הרפואית והמצב הנוכחי. אני אישית צורך מיסו, ואף מוצרי סויה אחרים בכמות מוגבלת מאוד עקב ההסטוריה הרפואית שלי, אך איני מוותר עליהם לגמרי.

כמו כן אשמח לפרסם מתכון לקציצות דגים ברוטב שונה, אעשה זאת במהלך השבוע הקרוב,

איחולי בריאות

שף שרון ארצי

נשלח על ידי עדי יונה נכתב ב 24/02/2009

תודה רבה.

נשלח על ידי ortaladar123 נכתב ב 27/05/2010

תודה רבה לכולם על התשובות.

אתם מהויים לי לימודים מאוד מעניינים.

אני אשמח לקרוא עוד מאמרים באתר והלוואי שזה יעזור לי בקניות הבאות.

שוקי פאונדרס

האם סויה בריאה

נשלח על ידי פרומן לזר נכתב ב 26/07/2010

שלום שף

ראשית מאד נהנתי מן המתכון בנענע ומשאר המתכונים שלך כאן.

ברצוני לשאול האם סויה בריאה ולמי?

המשך יום נפלא

פרומן

Re: האם סויה בריאה

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 27/07/2010