איזה לחם בריא ונקי מכל מיני רעלים?
איזה לחם בריא ונקי מכל מיני רעלים?
נשלח על ידי דוד דוד נכתב ב 12/09/2010
שלום
לאמי יש סרטן במערכת העיכול ואני מנסה שתאכל מזון בריא. ידוע שלחם מלא הוא בריא אבל מה שאני מוצאת בחנויות כולל חנוינות הטבע תמיד מכיל חומרים מתחלבים או כל מיני חומרים עם קידומת E שהבנתי שאינם בריאים.
האם אפשר להמליץ על לחם שהוא כמה שאפשר בריא ועד כמה שניתן ללא חומרים בעייתים?
תודה
יסמין
Re: איזה לחם בריא ונקי מכל מיני רעלים?
נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 13/09/2010Re: איזה לחם בריא ונקי מכל מיני רעלים?
נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 13/09/2010שף שרון ארצי נכתב על-ידי
יסמין שלום
זה אכן נכון שלחמים, קמח לבן ובכלל כמויות גדולות של לחמים אוגרת רעלים בגוף. כל לחם המכיל גלוטן בעצם יוצר הידבקות של בצק בכמויות קטנות לדפנות המעיים וגורם להיווצרות של דלקות הגורמות להגדלת המסננות שתפקידם לסנן מרכיבים העוברים לדם להזין את התאים בגוף. מרגע זה אין לנו שליטה מלאה מה נמצא בדם, כגון עודף כולסטרול, עודף הורמונים ורעלים. על מנת להקטין את כמויות הרעלים הנכנסים לנו לגוף עלינו לצמצם מספר דברים בינהם שימוש בנייר אלומיניו או עטיפת האוכל בנייר אפיה כמפריד בין המזון לנייר אלומיניום, הפסקת עישון, שטיפת הפירות והירקות, צימצום צריכת לחמים, צימצום אכילת מזונות עם חומרים משמרים, מתוקים המכילים סוכר ועוד. לגבי לחמים הייתי ממליץ לרכוש לחמים ללא גלוטן, כמו כן לחמים עם דגנים מלאים לקנות אך ורק מחנויות טבע והסיבה לכך היא שאין לנו שליטה על צורת ההכנה של הלחם. היום מאפיות מוסיפות סוכר חום, מולאסיס, וצבעי מאכל לבצק על מנת להוסיף את הצבע הכהה, ובחנויות טבע ישנה שליטה טובה יותר על המוצרים המיוחדים הנמכרים שם.
לגבי צריכת לחמים בכל מקרה הייתי מצמצם כמה שיותר וצורך לא יותר מפרוסה או שתיים ביום. לשאלות נוספות אשמח לענות
המשך יום נפלא
שרון ארצי, שף ויועץ לתזונה בריאה ומבריאה