מזונות מומלצים למחלימות סרטן השד

מנהל הפורום

שף שרון ארצי

שף פרטי ויועץ קולינארי המתמחה בתזונה מבריאה ובריאה, מפתח עקרונות "התזונה לחיים בריאים".

שף מוסמך ע"י בית הספר לאמנות קולינארית בקיימברידג' מסצ'וסטס שבארה"ב.

הבריא ממחלת הסרטן ע"י שילוב של רפואה מודרנית ותזונה מבריאה ובעקבות כך התמחה ברפואה בריאה ומבריאה.

מידע נוסף שרון ארצי

כתבות ומאמרים

מתכוני בריאות

פורומים

יצירת קשר

באדיבות רמי דויד עודכן לאחרונה 11/05/2009 10:08
חזור ל - פורום תזונה לחיים בריאים

נשלח על ידי רמי דויד נכתב ב 16/07/2008

שלום שרון

האם ידועים לך רשימות המזונות אשר מומלצים למחלימות סרטן השד, ואם כן מה הם וכיצד לפי דעתך אני גורם לאמי לעורר את התיאבון שלה

Re: מזונות מומלצים למחלימות סרטן השד

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 17/07/2008

רמי שלום,

תיאבון הוא נושא בעייתי להרבה אנשים שעברו טיפולים נגד סרטן וישנם סיבות שונות לכך. כל אדם מושפע בצורה שונה מהטיפולים ולכן כשאנחנו רוצים לפתור את הבעיה, חשוב להשקיע זמן בהבנת הסיבה המסויימת שפוגעת בתיאבון. האם נפגע חוש הטעם, האם היא נתקפת בחילות, האם ישנם ריחות או טעמים מסויימים שהיא מתקשה לסבול. אשמח אם תפרט מעט בנושא זה ואף מה היא אוכלת כיום.

תזכור שלא חייבים שהאוכל יהיה כבד ומבושל על מנת שיהיה מזין ומהנה. בהרבה מקרים ההיפך הוא הנכון ומזון טרי ולא מבושל יספק יותר מרכיבים תזונתיים חיונים.

טיפ חשוב שיכול לעזור לאמך לספק חומרים מזינים לגוף הוא שניתן לעשות מיצים טיבעיים בריאים כגון לימונדה ללא הרבה סוכר. או שייקים מפירות טריים, עלים ירוקים חיים כגון תרד ואף אגוזים. אפשר לדוגמא להכין שייק מאננס או מנגו טרי, מים, שקדים, להמתיק אותו עם תמרים ולהוסיף מעט עלי תרד (בכמות שלא מורגשת בטעם-בערך חופן). שייק כזה מספק המון פרוטאינים (לבנית תאי הגוף), אנטיאוקסידנטים (לניקוי תאי הגוף), כלורופילים (ללטיהור הגוף ולחיזוקו), אנזימים חיים (לשיפור תגובות כימיות בגוף) וכו.

בנושא רשימת המזונות המומלצים לחולות בסרטן השד, אפרסם מחר כתבה המכילה רשימה מפורטת הרלוונטית לנושא.

תודה,

שף שרון ארצי

www.sharonartsi.com

נשלח על ידי שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון נכתב ב 18/07/2008

רמי דויד נכתב על-ידי

שלום שרון

האם ידועים לך רשימות המזונות אשר מומלצים למחלימות סרטן השד, ואם כן מה הם וכיצד לפי דעתך אני גורם לאמי לעורר את התיאבון שלה

אמיר שלום

פירסמתי היום כתבה שתענה על שאלתך, בנוסף לכתבה זאת תוכל להשתמש במתכונים שאפרסם, מעבר לכך שהם בריאים הם גם טעימים ומרשימים מאוד.

שיהיה המשך יום נפלא

שף שרון ארצי

נשלח על ידי ירדנה נכתב ב 11/05/2009

רמי דויד נכתב על-ידי

שלום שרון

רפואה שלמה לאמך רמי מקווה שהשלום לה אני שמעתי מחברה שלי שיושבת איתי ב ביטוח רכב כי לאחר טיפולים יש לאכול מזונות שינקו את הגוף וכל מיני תוספי תזונה עתירי ויטמינים. בכלל עדיף להתייעץ עם רופא כי גם בנוגע לצריכת תוספים וויטמינים צריכה להיות בקרה.