גידול מדולרי - בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד"ר שחר לב-ארי PhD

מנהל המחקרים, יחידה לרפואה משלימה, בי"ח איכילוב.

מנהל תכנית נקודת מפנה – רפואה משולבת ואיכות חיים לחולי סרטן. התמחה בשילוב צמחי מרפא ותרופות לסרטן, וזכה בפרסים על מחקריו בנושא.

חבר ומרצה באיגוד האמריקאי לרפואה אינטגרטיבית וסרטן ובעל מאמרים מקצועיים רבים בעיתונות מדעית בינלאומית.

מבקר העמותה הישראלית לרפואה סינית.

מידע נוסף

תזונה וסרטן

פורום צמחי מרפא

צמחי מרפא

באדיבות שימי עודכן לאחרונה 13/04/2010 21:31
חזור ל - פורום סרטן צמחי מרפא ורפואה משלימה

נשלח על ידי שימי נכתב ב 14/03/2010

-29.11.09 עברתי ניתוח להסרת האונה הימנית - חשש לגידול שפיר אולם לצערי נמצא כי מדובר בגידול מסוג מדולרי, ( בגודל 1 ס"מ בלבד מוגבל היטב), עשיתי מיידית את כל הבדיקות הדרושות: CT-PET תקין לחלוטין, סונאר צוואר -אצל פרו' קסלר - תקין לחלוטין, CEA=1.8, קלציטונין 4.3הוחלט לעשות ניתוח שני : השלמת קריתה מלאה ודיסקציה צווארית פטריכיאלית ביליטרלית, תוצאות הביופסיה של הניתוח השני היו תקינות לחלוטין גם ברמת המיקרון הבודד-בכל מה שהוצא החוצה האונה השמאלית ובכל הרקמות ובלוטות הלימפה- תודה לאל היה נקי לחלוטין, בדיקת קלציטונין - קטן מ- 2 (הבנתי שזה מצוין), כעת נאמר לי שיש לבצע מעקבים כל 4 חודשים באמצעות בדיקות דם, שאלתי כעת - מה סיכויי ההחלמה שלי, אני חושב על זה המון ומאוד מוטרד, אחרי שקראתי חומר על הסוג הזה פשוט נחרדתי, האם הפרוגנוזה שלי מעודדת ואני יכול לשים את הסיוט הזה אחרי??

קראתי על הצמח לענה חד שנתית -היכן אני יכול להשיג אותו אני מבין שהוא יעיל בסוג זה , למרות שהגידול כמובן בחוץ , חשבתי לקחת על מנת לתת המשך טיפול מניעתי, מה דעתך?

תודה מראש.

שימי.

Re: גידול מדולרי - בלוטת התריס

נשלח על ידי ד"ר שחר לב-ארי נכתב ב 13/04/2010

שלום שימי,

לא ידוע לי מחקרים מדעיים קליניים שבדקו את הלענה באינדיקציה זו. ממליץ לשלב רפואה משלימה שניתנת ע"י מטפלים מוסמכים הניתנים במרכזים רפואיים כגון איכילוב

בברכת בריאות