ייעוץ לגבי מתן צמחי מרפא במצב שאין טיפול כימותראפי

מנהל הפורום

ד"ר שחר לב-ארי PhD

מנהל המחקרים, יחידה לרפואה משלימה, בי"ח איכילוב.

מנהל תכנית נקודת מפנה – רפואה משולבת ואיכות חיים לחולי סרטן. התמחה בשילוב צמחי מרפא ותרופות לסרטן, וזכה בפרסים על מחקריו בנושא.

חבר ומרצה באיגוד האמריקאי לרפואה אינטגרטיבית וסרטן ובעל מאמרים מקצועיים רבים בעיתונות מדעית בינלאומית.

מבקר העמותה הישראלית לרפואה סינית.

מידע נוסף

תזונה וסרטן

פורום צמחי מרפא

צמחי מרפא

באדיבות dana moyal עודכן לאחרונה 03/09/2009 06:37
חזור ל - פורום סרטן צמחי מרפא ורפואה משלימה

נשלח על ידי dana moyal נכתב ב 23/08/2009

שלום שחר,

לאחר שיחה עם אמיר והתייעצות באתר עם שף שרון ארצי אני פונה אליך בתקווה שתוכל לעזור לי להשלים את החלקים החסרים בחיפושי אחר טיפול אלטרנטיבי יעיל לאבי:

אבי כבן 70, חולה בסרטן מעי גס גרורתי וסרטן ערמונית (שלא זרק גרורות ונמצא במצב רדום) קרוב ל5 שנים, הוא עבר 4 ניתוחים להוצאת גרורות,במעי, בכבד, בית החזה וחלל הבטן וקיבל טיפולים כימותראפיים כגון "קסלודה", "אורביטוקס", ו"אווסטין" ועוד כמה..

לפני חצי שנה, לאחר שנה ללא טיפול כימותראפי, נשלח לבדיקת סיטי פט שבה נתגלה שהמחלה חזרה בצורת פיזור גרורתי לריאות, חלל הבטן והכבד, הגרורות קטנות והתפשטות המחלה איטית כהגדרת הרופא, קיבל טיפול נוסף בקסלודה ב 4 חודשים האחרונים, טיפול שנתגלה כלא יעיל כי אבי התלונן על כאבים חזקים באיזור בית החזה מה שהביא לגילוי גרורה בגודל 5ס"מ על הסטרנום, הוא הופנה להקרנות בביה"ח סורוקה, והפסיק הטיפול בקסלודה, דבר שהקל עליו מאוד אך לא פתר אותנו לגמרי מהבעיה.

לצערי אין דרך לקצר את סיפור השתלשלות האירועים..כרגע המצב הוא כזה: הרופא האונקולוג בישר לנו שאין טיפול כימותראפי נוסף שניתן לתת (לאחר ששלחנו די.אן.איי לבדיקת "קאראס" בביה"ח רמבם), אבי חלש וסובל מכאבים, נטל קרוב ל2 כדורים ממשפחת ה"מורפיום" להקלה על הכאבים, וממעט לאכול, אנחנו נותנים לו אוסמולייט כתוסף תזונה.

ההרגשה הכללית שלו היא שהוא אינו מוכן לשמוע כרגע על טיפול כימותראפי, הוא נואש ממנו, וגם אנחנו  למען האמת..המצב רוח שלו די טוב  ולמזלנו הוא כן מוכן לקבל טיפול אלטרנטיבי, חשוב לציין שכבר התחלתי ליישם שיטות ששף שרון ארצי נתן לי כטיפול לכאב(כרוב).

ובעיניין התזונה, ככל שהוא צורך פחות כדורים משככי כאבים כך הוא עירני יותר והתיאבון קצת יותר טוב. למזלנו אבא הוא איש חזק(לא רזה 98 ק"ג, 1.72) שרוצה לעזור לעצמו, ואפילו מקבל דיקור יפני דרך קופת החולים להקלה על הכאבים.

קראתי על פיטריות כח(שיטאקי, מייטקי וריישי) שאפשר לתת לחיזוק מערכת החיסון ואחי שהיה בסין בשבוע האחרון הביא איתו  את הכדורים שמורכבים מאותן פטריות כח מפורסמות וברגע שיגיעו ניתן לו אותם, הרוקח בסין המליץ על מינון של 3 כדורים ביום ואני שואלת מה באמת המינון המומלץ? האם כדאי לתת גם קורדיצפס?? ומה נוכל לתת כדי לעורר תיאבון?

אציין את התרופות שהוא נוטל כדרך קבע:

metformin(לסוכר),ocsar,globin, slofee, cartia

מצב הסוכר מאוזן אצלו

כמובן שאם יש לך המלצות נוספות אני יותר מאשמח לשמוע.

מחכה לשובתך

תודה, דאנה

Re: ייעוץ לגבי מתן צמחי מרפא במצב שאין טיפול כימותראפי

נשלח על ידי ד"ר שחר לב-ארי נכתב ב 31/08/2009

דאנה שלום,

הייתי במצב זה ממליץ לטפל (1) ברפואה סינית, - דיקור בשילוב עם צמחי מרפא ובמסגרת הטיפול ע"פ האבחנה הסינית אפשר לשלב גם פטריות הידיעות כמחזקות את מערכת החיסון (2) דמיון מודרך ומדיטציה מומלצים מאוד לאביך. ניתןלתרגל  אותם גם מהמיטה ולהוסיף מוסיקה שאביך אוהב. (3) טיפולי מגע גם מומלצים ממטפל מיומן הבקי בתחום.

בברכת בריאות

ד"ר שחר לב-ארי

נשלח על ידי dana moyal נכתב ב 31/08/2009

לד"ר שחר לב ארי,

תודה רבה על תשובתך,   אשמח לקבל ממך הפניה לרופא/מטפל מוסמך בתחום הטיפול האלטרנטיבי שייאבחן את אבי וימצא לו את הטיפול המתאים.

אנחנו גרים באילת ואיננו מוצאים מטפל מוסמך שמסוגל לתת טיפול בצמחים או מטפל מוסמך במגע שמסוגל לתכנן תוכנית טיפול, לאילת כניראה לא מגיעים ולא נימצאים האנשים המוסמכים לכך.

אין לנו בעיה להגיע לאיזור מרכז לקבלת ייעוץ/טיפול באופן פרטי רק הייתי רוצה לקבל ממך המלצה יותר מדוייקת לאיזה מטפל לפנות?? באינטרנט מפורסמים המון מטפלים אבל אין לי שום דרך לדעת מה רמת המיומנות או המיקצועיות שלהם בטיפול משולב שכזה לחולי סרטן.

אשמח אם תוכל להפנות אותי בהקדם.

אולי אפשר להגיע אליך באופן פרטי?? 

שוב תודה

דאנה

נשלח על ידי אמיר לזימי מנהל המיזם נכתב ב 03/09/2009

שלום דאנה

להלן תשובתו של ד"ר שחר לב ארי

דאנה שלום,
את יכולה להגיע אלי לקליניקה לקבל ייעוץ בנושא רפואה משלימה/משלובת לאביך (לקביעת תור הטלפון למטה)
ד"ר שחר לב-ארי, PhD
מרפאה: מלר"מ איכילוב 03-6973498
שלוחה 7 מרפאות המיוחדות
רחוב דפנה 8, תל-אביב