תופעות לאחר גמילה מעישון
מנהל הפורום
רמי רומנובסקי
תפקיד: מנחה ראשי ברשת אלן קאר ישראל "הדרך הקלה להפסיק לעשן"

רקע: יליד 73, מעשן לשעבר שהפסיק לעשן בשיטת אלן קאר והחליט בעקבות השינוי להביא את השיטה לארץ.

השיטה מתמקדת בהבנת מנגנוני ההתמכרות לניקוטין והשתחררות מהתלות ללא שימוש בתחליפים, תרופות או גימיקים.

מידע בתחום
עישון

גמילה מעישון

גמילה מעישון

תופעות לאחר גמילה מעישון

באדיבות רונית עודכן לאחרונה 12/09/2011 06:38
חזור ל - פורום גמילה מעישון

תופעות לאחר גמילה מעישון

נשלח על ידי רונית נכתב ב 15/07/2009

שלום

שמי רונית ואני חדשה בפורום זה אני הפסקתי לעשן לפני חודשיים וחצי בעזרת הספר הדרך הקלה להפסקת עישון של הלן קר  האמת שבחודש הראשון היה כלכך קל שלא הבנתי למה לא עשיתי זאת עד היום , אני בת 42 עישנתי מגיל 17 כל יום קופסא ובחיים לא ניסיתי או רציתי להפסיק  לפני כשנה וחצי בעלי חלה בסרטן ריאות וגם זה לא גרם לי להפסיק(היום בריא ובמעקב)ההחלטה בסוף נפלה והפסקתי הבעיה שלי העיקרית היא שאני בדיכאון שרק מתגבר אני כל היום רוצה לבכות יש לי גוש בגרון אני כמעט ולא ישנה אולי 3 -4 שעות בלילה,התייעצתי עם רופא משפחה והוא טוען שזו תופעה נורמלית לגמילה ונתן לי כדורים לדיכאוןנ

לא לקחתי את הכדורים אלא תחליפים טבעיים כדור ביום בשם ויטמין סי+די וכדור בשם נירוונה גם פעם ביום הכדור הראשון לחצי שנה והשני ל10 ימים  השאלות שלי הן כמה זמן עד שאחזור להיות אותו האדם השמח והאופטימי והחייכן שהייתי ופשוט נעלם האם אני חולה נפשית או שזה יעבור  האם באמת לקחת את הכדור חצי שנה והאם שמעת על הכדורים הנ"ל במקום כדורים לדיכאון בבקשה תענה לי במהרה תודה מראש  

Re: תופעות לאחר גמילה מעישון

נשלח על ידי רמי רומנובסקי נכתב ב 16/07/2009

רונית שלום,

שמח לשמוע שהפסקת לעשן, אך צר לי על הקשיים שאת חווה. אני מבין שהספר עזר לך באופן מסויים אך לא לגמרי.

הספר נהדר והוא מסייע להמון אנשים אך אין תחליף לפגישה עם איש מקצוע, לשם כך נועדה הסדנה.

הקושי שאת מתארת אינו קשור לתהליך הגמילה, וקשה להאמין איזה שטויות רופאים אומרים לפעמים מבלי לדעת או להבין בעניין.

הדכאון שאת חווה נובע מכמה דברים שכלל לא קשורים לניקוטין:

א. שכחת איך הרגשת בתקופה שעישנת ולמה בכלל רצית להפסיק, היום זה רחוק ממך ולא נראה כל כך נורא, אם בא לך לעשן סיגריה אחת שאלי את עצמך בכנות האם בא לך לחזור לעשן קופסא ביום?

ב. את עדיין תופסת את העישון כאקט מהנה שוויתרת עליו ולכן אינך שלמה לחלוטין עם ההפסקה. ברגע שתביני את אשליית ההנאה ושבכך שהפסקת לעשן לא ויתרת על דבר באותו רגע ייעלם הדכאון ותחזרי לעצמך.

לגבי הכדורים נגד דכאון, אינני רופא ויכול להיות שהקושי שאת חווה נובע מסיבות אחרות, בכל הקשור לגמילה מעישון אם מופיע דכאון זה כתוצאה משימוש בכוח רצון ותחושה של געגוע ל"הנאה" הנתפסת של העישון.

נסי לקרוא את הספר שוב ותראי איך את מרגישה, אם תצטרכי משהו מעבר לכך תמיד תוכלי לבוא לסדנה, היא מסייעת לאנשים שלא מסתפקים בספר.

כל טוב ובהצלחה

רמי

רונית נכתב על-ידי

שלום

שמי רונית ואני חדשה בפורום זה אני הפסקתי לעשן לפני חודשיים וחצי בעזרת הספר הדרך הקלה להפסקת עישון של הלן קר  האמת שבחודש הראשון היה כלכך קל שלא הבנתי למה לא עשיתי זאת עד היום , אני בת 42 עישנתי מגיל 17 כל יום קופסא ובחיים לא ניסיתי או רציתי להפסיק  לפני כשנה וחצי בעלי חלה בסרטן ריאות וגם זה לא גרם לי להפסיק(היום בריא ובמעקב)ההחלטה בסוף נפלה והפסקתי הבעיה שלי העיקרית היא שאני בדיכאון שרק מתגבר אני כל היום רוצה לבכות יש לי גוש בגרון אני כמעט ולא ישנה אולי 3 -4 שעות בלילה,התייעצתי עם רופא משפחה והוא טוען שזו תופעה נורמלית לגמילה ונתן לי כדורים לדיכאוןנ

לא לקחתי את הכדורים אלא תחליפים טבעיים כדור ביום בשם ויטמין סי+די וכדור בשם נירוונה גם פעם ביום הכדור הראשון לחצי שנה והשני ל10 ימים  השאלות שלי הן כמה זמן עד שאחזור להיות אותו האדם השמח והאופטימי והחייכן שהייתי ופשוט נעלם האם אני חולה נפשית או שזה יעבור  האם באמת לקחת את הכדור חצי שנה והאם שמעת על הכדורים הנ"ל במקום כדורים לדיכאון בבקשה תענה לי במהרה תודה מראש  

נשלח על ידי שמעון נכתב ב 13/06/2011

אני ניסיתי שנים להיגמל מעישון. אני סוכן ביטוח רכב ואצלנו מעשנים הרבה במשרד. עשיתי גם קורס שוק ההון ושם בכלל כולם מעשנים

ואחרי שקראתי את הספר של אלן קאר נפתח בפני עולם חדש

נשלח על ידי ozpony נכתב ב 22/08/2011

הייתי רוצה לדעת האם יש תופעות לוואי לגמילה מעישון?

נשלח על ידי רחל יקותיאל נכתב ב 12/09/2011

שמי רחל (שלה) יקואל
אני בת 48 ולפני חמישה חודשים עברתי טיפול הפסקת עישון עם מכון אברהמסון. במשך 35 שנה עישנתי ללא הפסקה כולל בזמן הריון כ-2 קופסאות ליום.
שזו מחלת ריאות כרונית ואני נזקקת ל-3 משאפים שונים. copdלפני 8 שנים חליתי בדלקת ריאות וכתוצאה מזה נפגעו הריאות שלי ואני סובלת מ-
מאז הגמילה באברמסון שהיתה פשוט נס, לא האמנתי באיזה קלות אני מוותרת על הסגריות. יש לי 4 ילדי, 3 מהם קטנים שלא נתנו מנוחה בחופשת הקיץ ובכל זאת לא נגעתי בסיגריה.
לא מפריע לי שמעשנים בסביבה שלי ולא שאני רואה סגריות. אומנם יש רגעים במהלך היום שאני יודעת שכאן צריך לעשן. ואז בשמחה אני מזכירה לעצמי שאני לא מעשנת ופותרת את הצורך ע"י שתיית מים. גם זה היה הזויי בעניי כאשר אמרו לי שזה הפתרון לצורך בסיגריה, הייתי בטוחה שאני ימשיך לעשןאחרי היקור במכון אברהמסון.
כיום אני לא זקוקה למשאף, אני מסוגלת לעשות הרבה יותר מ-4 צעדים ושלא לדבר על לעלות יותר מפעם אחת ביום לקומה השניה. לפני חודש לאור ההצלחה עם הסיגריות עברתי גמילה מסוכר וגלוטן, אני אוהבת לאכול ובמיוחד "ג'נק פוד" והנה הפלא הבא שאני לא נוגעת במזון שמכיל גלוטן וסוכר ומה שמפתיע שאני לא רוצה.
כמה שזה נשמע בנאלי, תודה מכון אברהמסון
שלכם, רחל יקואל