טיפים להפסקת עישון
טיפים להפסקת עישון
נשלח על ידי דניאל נכתב ב 16/11/2008
שלום רב,
שמי דני, בן 28. מעשן כבר קרוב ל 13 שנים, חצי קופסה ביום.
ברצוני להפסיק לעשן ולאחר ניסיונות רבים (וכושלים) אני עדיין מעשן.
הייתי רוצה לקבל טיפים על מנת להפסיק או להוריד את כמות הסיגריות משמעותית, האם אפשר להגיע לתוצאות של הפסקה מוחלטת בלעדיי מכונים כאלו או אחרים, ובכלל בתקציב אפסי.
הישנם שיטות טובות? מה עובד ומה עבד לכם?
מחכה לתשובות,
תודה מראש, דני.
Re: טיפים להפסקת עישון
נשלח על ידי רמי רומנובסקי נכתב ב 16/11/2008דני שלום
תודה על פנייתך
אני מברך על כוונתך להפסיק לעשן וכמובן מחזק את ידיך, בנוגע לדרך - כמעשן לשעבר וכמדריך בשיטה אני חושב שיש רק דרך אחת אפקטיבית באמת וזוהי שיטתו של אלן קאר, לדעתי בכל בעיה שתתקל בחיים הצעד הראשון לפתרונה הוא להבין את הבעיה. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים - מסבירים באופן הגיוני ופשוט את מנגנוני ההתמכרות ונותנים כלים להשתחרר מהם.
לצערי קצרה היריעה מלהעביר את עקרונות השיטה בפורום זה, אם זאת אוכל לתת לך כמה טיפים לדרך
א. צמצום לא עובד - הדרך היחידה להפסיק היא דרסטית
ב. היה נכון לכמה ימי הסתגלות - יש מספר ימי מעבר (בעיקר 3-4 ימים ראשונים) כשהגוף מאותת לך "להזין" אותו בניקוטין, התחושה זהה לתחושה של בא לי סיגריה. אם לא תזין את הגוף בניקוטין התחושה תעלם ולא תחזור לעולם. כל זאת בתנאי שאתה מבין את המלכודת ואינך רוצה לעשן.
ג. אל תחליף את הסיגריות בשום דבר ואל תשנה אף הרגל
ד. תזכור שתמיד חוזרים מסיגריה אחת
טיפים נוספים תוכל למצוא באתר שלנו בקישור הבא
http://allencarr.co.il/stories.asp
וכן בקישור הבא שבאתר זה - טיפים בנושא גמילה מעישון החל משאלה 10
בהצלחה
נשלח על ידי רן נכתב ב 12/04/2009מאוד מאוד חשוב תודה רבה... לפי דעתי צריך להכניס את השיטה מגיל מאוד צעיר אפילו מבית ספר תיכון שם הרוב מתחילים לעשן... אולי אפשר לפנות עם זה ליו"ר ארגון המורים רן ארז, אם זה באמת קשור אליו...
נשלח על ידי דורה נכתב ב 12/05/2009אנחנו קבוצה של מעשנים אשר נגמלו בחברת ביטוח רכב מעודדים אתכם בהצלחה! רבות מהסוכנים שלנו נשלחו לגמילה בשיתוף עם סיגריה אלקטרונית ובזכות כוח רצון גדול הצליחו לשנות את המנהג הקלוקל! בהצלחה!