עישון וסרטן ריאות
עישון וסרטן ריאות
נשלח על ידי תמר הרצוג נכתב ב 09/12/2008
רמי שלום
לאבי גילו סרטן ריאות עם גרורות לכל הגוף
ברצוני לשאול האם נראה לך שיהיה בסדר לתת לו לעשן מידי פעם, מכיוון שגם ככה הוא מעשן בסתר. ?
כמו כן ליידנו הוא מעמיד פנים , אך למרות השיחות בנינו ואני יודעת שמצבו של אבי סופני ולא נישאר לו עוד הרבה זמן לחיות כך לפחות אומר הרופא שלנו ד"ר מרימסקי
אז למה לפחות לא להקל עליו
שתבין אבי מעשן מגיל 15 במשך 30 שנה קופסה וחצי ליום
אך כעת אני מנסה לחשוף אותו לגראס להקלה על הכאב
מה תוכל לומר לי , אשמח לדעתך האישית
תודה
תמר
Re: עישון וסרטן ריאות
נשלח על ידי רמי רומנובסקי נכתב ב 10/12/2008תמר שלום
לפני הכל חשוב להבין שהתשובה שאתן מתייחסת לתהליכי הפסקה וגמילה מעישון אך זו אינה חוות דעת מקצועית של רופא בהתייחס למצבו הבריאותי של אביך
ברור שבמצבו עדיף שלא יעשן כי העישון רק מחמיר את המצב, אם זאת אם הוא מעשן בסתר אז הסיגריות רק נהיות ויותר יקרות עבורו, אני אף פעם לא ממליץ לאנשים לכפות על מעשנים הפסקת עישון בכוח, הרי אנשים בסוף היום ימצאו דרכים יצירתיות לעשות את מה שהם רוצים
המלצתי היא להמנע ממלחמה בנושא ולהשאיר את הבחירה בידיו ולא לבקר אותו, לגבי שימוש בגראס להקלה על כאב אינני מומחה לעניין, אך אם הוא לא מעשן סיגריות הייתי ממליץ לו להמנע מערבוב הגראס עם טבק וניקוטין ולהעדיף לצרוך אותו נקי או בבליעה
אם יש לך שאלות נוספות או אם את או אביך תרצו להתייעץ בנושא של גמילה או הפסקת עישון אתם מוזמנים לפנות ישירות למשרדנו טלפונית 03-6212525 ולבקש לשוחח איתי, אשמח לעזור ככל שאוכל
כל טוב
רמי