טיפולים נפשיים מה קיים?
באדיבות סיוון
—
עודכן לאחרונה
05/04/2011 10:35
חזור ל - פורום תמיכה נפשית לחולי סרטן
טיפולים נפשיים מה קיים?
נשלח על ידי סיוון נכתב ב 05/04/2011
שלום גיא
ברצוני לשאול איזה טיפול נפשי קיים כיום? מה ההבדלים בין הטיפולים השונים? ומה מומלץ לפי דעתך
Re: טיפולים נפשיים מה קיים?
נשלח על ידי אמיר לזימי מנהל המיזם נכתב ב 05/04/2011היי סיוון , להלן תשובתו של גיא תבורי
שלום סיון,
תודה רבה על הפנייה והשאלה.
יש קשת רחבה של טיפולים ועזרה נפשית המוצעת למטופלי סרטן,
אציג את הטיפולים העיקריים הקיימים:
1. קבוצות תמיכה-
קבוצות התמיכה הן המתודה הנפוצה בקרב מתמודדי סרטן, ובה הרעיון המרכזי הוא שיתוף של חברי הקבוצה, ועל ידי כך שהמשתתפים עוברים חוויה נפשית דומה גורמת ללכידות והזדהות גבוהה, ומוצאים אחד בשני מערכת תמיכה טובה יותר מזו שבדרך כלל מוצאים בבית ועם אנשים "רגילים"
ישנם שני גופים מרכזיים שמעבירים קבוצות תמיכה- האגודה למלחמה בסרטן, וח.ס.ן.
ישנם גופים רבים אחרים המעבירים קבוצות, לכל קבוצה כמובן את הערך המוסף שלה.
נקודה חשובה שאני מציע לך לשים לב אליה-
רוב קבוצות התמיכה פועלות על בסיס "רכבת", מצטרפים לקבוצה קיימת לתקופה בלתי מוגבלת עד שמפסיקים בשלב כזה או אחר. כמובן שיש לכך יתרונות, יש לשים לב לבעייתיות בפיתוח תלות בקבוצה ובאנשים גם לאחר ההחלמה.
2. קבוצות וסדנאות העצמה-
בשנים האחרונות קיימות מספר קבוצות העצמה בתחום התמודדות עם סרטן, קבוצות ההעצמה מציעות את מתודת קבוצת התמיכה, ובנוסף לכך מציעות תכנים נוספים , מין מסע שעוברים יחד.
ישנה סדנה שבועית של "שחר", תוכנית נקודת מיפנה של ד"ר שחר לב ארי, .וקבוצת תנופה שאותה אני מעביר,
גם כאן לכל תוכנית כמובן יש את היתרונות והערך המוסף שלה.
3. מטפלים אלטרנטיביים-
ישנם עשרות סוגי מטפלים/הילרים/מרפאים למיניהם- החל ברפלקסולוגיים, ועד למטפלים עם אבנים בעלי תכונות מיוחדות.
לגבי אלו הייתי מציע לך לבדוק ולבחון מטפל ספציפי, ישנם הרבה טובים, אך כמו כן יש שפע של "שרלטנים" בתחום.
להמלצה על מטפלים אני מציע לך ליצור קשר עם ד"ר גרשום זייצק ראש עמותת תעצומות, המייעץ על מטפלים ומכיר באופן אישי עשרות מטפלים מומלצים.
4. פסיכולוג/מאמן/מטפל-
ולסיום קיים טיפול "אחד על אחד"
כל מטפל וצורת טיפול מציעים את עקרונותיה ו"משנתם"
גם כאן אני מציע לך לבדוק המלצות ולהיפגש לפגישת ניסיון עם אותו מטפל.
במידה ותרצי, אני ניפגש באופן אישי עם מתמודדים, בבית חולים, בבית או במקום שבו נוח לאדם להיפגש.
הפגישה הראשונה היא ללא עלות כמובן, וביחד אנחנו בודקים אם יש צורך במפגשים פרטניים, קבוצתיים או בכלל בדרך טיפול אחרת.
לסיכום-
אין דרך טיפול נכונה, או לא נכונה!
יש אדם אחד שקבוצת תמיכה היא הטיפול הנכון לו, ויש אדם שלא יכול לדבר בקבוצה,
בדקי, שאלי, התנסי, ותלמדי מהי הדרך הכי נכונה לך.
מקווה שעניתי על השאלה שלך,
במידה ותרצי להתייעץ את מוזמנת ליצור איתי קשר,
בברכה,
גיא תבורי