סרטן קיבה מתקדם

מנהלת הפורום

ד"ר עינת שחם-שמואלי 

ד"ר עינת שחם שמואלי

מנהלת השירות לגידולי מערכת העיכול במכון האונקולוגי באיכילוב.

חברות באיגודים מקצועיים:
הסתדרות רפואית בישראל (הר"י). האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה.

שונות: חוקרת ראשית במספר מחקרים קליניים מקומיים ובינלאומיים בנושאי סרטני מערכת העיכול.

מידע נוסף

סרטן המעי הגס

סרטן הקיבה

טיפולים

סרטן המעי הגס

סרטן

סרטן קיבה מתקדם

באדיבות מאיה עודכן לאחרונה 28/08/2011 06:21
חזור ל - פורום סרטן מעי גס וקיבה

סרטן קיבה מתקדם

נשלח על ידי מאיה נכתב ב 06/06/2010

ד"ר שחם שלום רב,

אימי עם סרטן קיבה מתקדם.
הבנתי שמתקיים אצלכם באיכילוב מחקר הבודק שילוב של ארביטוקס עם הטיפול הסטנדרטי
אשמח אם תשיבי על כמה משאלותיי:
1. הבנתי שהניסוי הוא ניסוי פתוח גדול שלב 3 המבוצע בכל העולם. האם תוכלי לומר לי מה היו תוצאות המחקר שלב 2 ? מה היו אחוזי התגובה (נסיגת גידול/עצירה) ולכמה זמן ?  
אשמח אם תוכלי להפנות אותי למקורות מידע באם את לא יכולה להשיב.
2.  הבנתי שעורכים הגרלה אם האדם יקבל ארביטוקס או לא. האם האדם יודע את התשובה לכך או שרק הצוות המטפל ?
3. האונקולוג הבכיר שמטפל באימי המליץ ואמר שיש הצלחות לארביטוקס והוא ממליץ לרכוש באופן פרטי ולשלב בטיפול הסטנדרטי(ציספלטין + 5FU). האם יש צורך בבדיקת KRAS ? הבנתי שהבדיקה לא מיושמת בסרטן קיבה לעומת מעי גס.
אם יש עדיפות הגיונית לערוך את הבדיקה אנחנו מעוניינים לבצעה. 
4. האם ניתן עדיין להצטרף למחקר הנ"ל אצלכם באיכילוב?
המוני תודות.

Re: סרטן קיבה מתקדם

נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 07/06/2010

קודם כל יש להבין שהתרופה ארביטוקב לא ניתנת לבד אלא בשילוב עם טיפול כימותרפי. אנסה להשיב לשאלותיך:

1. היו מספר מחקר שלב 2 בהם נתנו ארביטוקס בשילוב עם כימותרפיות שונות. שיעורי התגובה שהשיגו בין 12% לבין 65% מהחולים (במחקרים השונים) השיגו נסיגה של הגידול, והיו עוד חולים שהשיגו עצירה של הגידול. בדרך כלל התגובה נשמרת למשך כ 6-7 חודשים.

2. כל החולים מקבלים כימותרפיה זהה (במקרה של הניסוי המדובר הזה תשלובת של ציספלטין+ קסלודה). מחצית מהחולים מקבלים גם ארביטוקס. ה"החלטה" מי מקבל ארביטוקס ניא באמת בשיטה של הגרלה, והחולה+הצוות המטפל יודעים אם ניתן ארביטוקס או לא (כלומר אין מתן פלצבו) 

3. למרות ששיעור המוטציות ב KRAS הוא נמוך מאוד בסרטני קיבה (כניראה אחוזים בודדים), אני כן ממליצה לבצע את בדיקת ה KRAS במידה ואתם מתכוונים לרכוש את התרופה. ניראה לי מיותר לרכוש תרופה כה יקרה במקרה שה KRAS מוטנטי.

4. ניתן להצטרף למחקר במידה ולא התחלתם שום טיפול אחר עד כה (ובמידה ומתמלאים כל הקרטריונים האחרים הדרושים למחקר מבחינת מחלות רקע, תיפקוד כלייתי וכבדי וכו).

נשלח על ידי חיים נכתב ב 24/08/2011

ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי

קודם כל יש להבין שהתרופה ארביטוקב לא ניתנת לבד אלא בשילוב עם טיפול כימותרפי. אנסה להשיב לשאלותיך:

1. היו מספר מחקר שלב 2 בהם נתנו ארביטוקס בשילוב עם כימותרפיות שונות. שיעורי התגובה שהשיגו בין 12% לבין 65% מהחולים (במחקרים השונים) השיגו נסיגה של הגידול, והיו עוד חולים שהשיגו עצירה של הגידול. בדרך כלל התגובה נשמרת למשך כ 6-7 חודשים.

2. כל החולים מקבלים כימותרפיה זהה (במקרה של הניסוי המדובר הזה תשלובת של ציספלטין+ קסלודה). מחצית מהחולים מקבלים גם ארביטוקס. ה"החלטה" מי מקבל ארביטוקס ניא באמת בשיטה של הגרלה, והחולה+הצוות המטפל יודעים אם ניתן ארביטוקס או לא (כלומר אין מתן פלצבו) 

3. למרות ששיעור המוטציות ב KRAS הוא נמוך מאוד בסרטני קיבה (כניראה אחוזים בודדים), אני כן ממליצה לבצע את בדיקת ה KRAS במידה ואתם מתכוונים לרכוש את התרופה. ניראה לי מיותר לרכוש תרופה כה יקרה במקרה שה KRAS מוטנטי.

4. ניתן להצטרף למחקר במידה ולא התחלתם שום טיפול אחר עד כה (ובמידה ומתמלאים כל הקרטריונים האחרים הדרושים למחקר מבחינת מחלות רקע, תיפקוד כלייתי וכבדי וכו).

שלום ד"ר עינת

האם אתם ממשיכים בניסויים?

האם יש אפשרות לשמוע עוד פרטים?

האם ניתן לצרף חולה שגילו אצלו סרטן קיבה עם גרורות אך טרם התחיל שום טיפול?

חיים

נשלח על ידי אמיר לזימי מנהל המיזם נכתב ב 28/08/2011

שלום חיים,

ד"ר עינת שחם שמואלי מוסרת שהמחקר הנ"ל כבר סגור, וכי יתכן ויפתח מחקר חדש בחודש סמפטמבר אך היא אינה יכולה להתחייב לזאת.

בברכת בריאות והצלחה

אמיר