לימפומה בקיבה?
לימפומה בקיבה?
נשלח על ידי Anat נכתב ב 27/01/2010
שלום,
אבי בן 62 ולפני כשנתיים וחצי אובחנה אצלו לימפומה נון הודג'קין. הוא עבר טפולי כימותרפיה והקרנות ובבדיקות הפט סיטי- שנערכו לו מאז תום הטיפולים לא נמצא דבר.
לפני כשבוע עבר בדיקת פט סיטי שגרתית נוספת- ובלוטות הלימפה נמצאו כולן תקינות, אך נמצא כי ישנה קליטה מוגברת באזור הפונדוס של הקיבה- נרשם בבדיקה כי הקליטה מעט מוגברת ולא ברור האם לממצא זה יש משמעות, כמוכן נרשם כי יש צורך בבירור קליני.
שאלתי היא מהו הבירור הקליני שיש לעשות? האם יכול להיות מעבר של הלימפומה לקיבה? או שאולי מדובר במחלה בלתי תלויה.. והאם לעיתים מתקבלים ממצאים כאלה שאינם בעלי משמעות?
אבי צרך להגיע לרופא שמטפל בו במחלת הלימפומה רק בעוד כ- 3 שבועות, והייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות בינתיים, לאיזה רופא כדאי לפנות ומהן הבדיקות במקרה כזה,
תודה,
והמשך יום טוב
Re: לימפומה בקיבה?
נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 28/01/2010שלום רב
הקליטה בקיבה יכולה להיות על-רקע סיבות שאינן גידול (דלקת, קליטה פזיולוגית ועוד) או על רקע שהוא גידול. יכולה להיות לימפומה בקיבה אך זה נדיר ובדרך כלל לימפומה של בלוטות לא עוברת לקיבה. יכול להיות גידול אחר בקיבה - אך זה לא וודאי לפי בדיקה זו. הייתי ממליצה לנסות לפנות לרופא גסטרו לגסטרוסקופיה בכדי לוודא את העניין בצורה חד-משמעית
נשלח על ידי סמי רון נכתב ב 07/07/2011ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי
שלום רב
הקליטה בקיבה יכולה להיות על-רקע סיבות שאינן גידול (דלקת, קליטה פזיולוגית ועוד) או על רקע שהוא גידול. יכולה להיות לימפומה בקיבה אך זה נדיר ובדרך כלל לימפומה של בלוטות לא עוברת לקיבה. יכול להיות גידול אחר בקיבה - אך זה לא וודאי לפי בדיקה זו. הייתי ממליצה לנסות לפנות לרופא גסטרו לגסטרוסקופיה בכדי לוודא את העניין בצורה חד-משמעית
ערב טוב דר' עינת שחם שמואלי
המקרה שלי ממש דומה וכמעט באותו הגיל 61 לפני כשנתיים ו-8 חודשים גילו לימפומה נון הודג'קין בצוואר (כך הראתה ביופסיה אחרונה?)קבלתי טיפול
כימותרפי מבטרה /צ'ופ ב-6 מחזורים בכל בדיקת פט היתה הפוגה למעשה כמעט מהמחזור השני כבר לא היו סימנים שיש עוד קשרי לימפה,פט אחרון לפני
3 חודשים הראה הפוגה מלאה ללא כל סימנים ללימפו כך שהרופא המטפל סמך ידו על התוצאה וגם לא בדק אותי פיזית בכלל וכן גם בדיקות הדם הראו שהכל בסדר כך אמר הרופא,והנה לפני כחודש הרגשתי כאב בטן והופנתי לרופאת גסטרו אשר המליצה על גסטרסקופיה וכך נהגתי זאת שהיא רשמה לי אומפרדקס 40 בבדיקה התגלה כיב ענק ונלקחה דגימת ביופסיה לבדיקה פתלוגית לאחר מספר ימים נקראתי לרופא הגסטרו שם מסר לי כי יש לי לימפומה בקיבה,אותו סוג
של לימפומה שהיתה לי אז ואשר היתה בצוואר צד ימין, בי סל אגרסיבית אציין כי בדיקת מיח עצם בתחילת הטיפולים לא הראתה כי יש בעיה והבדיקה היתה טובה כמו כן לאחר הטיפולים סבלתי נכאבים בעכוז ועברתי מספר בדיקות כגון סי טי עמוד שדרה,אמ אר איי כולל בראש ועוד אשר כולם יצאו עם תוצאות טובותהשאלה שלי איך זה שכל המתואר לא גילה את דבר המצאותה של הלימפומה בקיבה וזאת כאמור בפרק זמן קצר מהפט האחרון 2-3 חודשים,אני בהלם
ולא יודע איך לנהוג ובאם לקבל שוב טיפול כלשהוא אני צריך לעשות שוב פט בעוד שבוע וחצי,אודה לך מאוד באם תוכלי לענות תשובה מפורטת ככל האפשר
ועוד יותר באם יתאפשר לך לעשות זאת טלפונית ב-050-5903136 בתודה רון
נשלח על ידי סמי רון נכתב ב 09/07/2011בהמשך לאמור בפניה הראשונה למעלה הלימפומה היא בכיב ולא בקיבה כפי שתואר " כיב ענק עם מזון דבוק אליו מסביבו רירית פריה ומדממת קלות" diffuse large,b cell lymphoma מלפני הביופסיה של הגסטרוסקופיה מטופל באומפרדקס 40 ופני שבוע גם ל-7 ימים נגד פטריות,יש לי פט בעוד כ-9 ימים השאלה איך הגיעה הלימפומה לתוך כיב?(קדם לכך שבועיים קודם התחלתי לקחת גלוקמין שאני קשרתי להתפרצות הכיב)אך רופאת המשפחה שללה זאת,בינתיים הפסקתי את הגלוקמין האם עם ריפוי הכיב יתכן שגם הלימפומה תעלם?מה קורה אינני יודע איך להתנהג הרופא מחכה לפט כך הוא אמר ואז יקבעו מה לעשות אנא ככל שיתאפר בידך לספק לי אינפורמציה על כך,תודה.רון
נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 10/07/2011אכן המקרה שלך נדיר אך אין להתעלם מהעובדה שלקחו ביופסיה מהכיב בקיבה והוכיחו כי מדובר בלימפומה. האם מדובר באותה לימפומה שחזרה או בלימפומה חדשה - לא ניתן לדעת בוודאות. זה לא נדיר בדיקהת PET אחת תהיה תקינה ובדיקת PET כעבור מספר חודשים תראה כבר גידול, וזו בדיוק הסיבה שמבצעים בדיקות PET אחת למספר חודשים באופן קבוע. יתכן שתאי לימפומה מיקרוסקופיים נותרו בגוף לאחר הטיפול הקודם (בתוך קשריות לימפה, בזרם הלימפה, בזרם הדם או במח העצם) וכעת התאים "התיישבו" בקיבה ויצרו גידול חדש. אין שיטה לראות תאים מיקרוסקופיים (לא PET, לא MRI ולא שום בדיקה אחרת לצערי) ורק כשהם יוצרים גוש שגדול מחצי שנטימטר ניתן להתחיל להבחין בהם בבדיקות הדמייה.
בכל אופן: לא ניראה לי שהגלוקומין קשור לעניין, ולא צריך להפסיקו. ההפסקה לא תביא לריפוי הכיב.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל - אני מניחה שאתה מטופל ע"י המטולוג - ולהתאים לך טיפול מתאים לחזרת המחלה.
נשלח על ידי סמי רון נכתב ב 10/07/2011ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי
אכן המקרה שלך נדיר אך אין להתעלם מהעובדה שלקחו ביופסיה מהכיב בקיבה והוכיחו כי מדובר בלימפומה. האם מדובר באותה לימפומה שחזרה או בלימפומה חדשה - לא ניתן לדעת בוודאות. זה לא נדיר בדיקהת PET אחת תהיה תקינה ובדיקת PET כעבור מספר חודשים תראה כבר גידול, וזו בדיוק הסיבה שמבצעים בדיקות PET אחת למספר חודשים באופן קבוע. יתכן שתאי לימפומה מיקרוסקופיים נותרו בגוף לאחר הטיפול הקודם (בתוך קשריות לימפה, בזרם הלימפה, בזרם הדם או במח העצם) וכעת התאים "התיישבו" בקיבה ויצרו גידול חדש. אין שיטה לראות תאים מיקרוסקופיים (לא PET, לא MRI ולא שום בדיקה אחרת לצערי) ורק כשהם יוצרים גוש שגדול מחצי שנטימטר ניתן להתחיל להבחין בהם בבדיקות הדמייה.
בכל אופן: לא ניראה לי שהגלוקומין קשור לעניין, ולא צריך להפסיקו. ההפסקה לא תביא לריפוי הכיב.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל - אני מניחה שאתה מטופל ע"י המטולוג - ולהתאים לך טיפול מתאים לחזרת המחלה.
אכן עפ"י בדיקת הביופסיה הלימפומה היא מאותו סוג בדיוק,בדיקת מיח עצם לפני תחילת הטיפולים הראשונה לא הראתה שיש קשרי ליפמה,נעשו בדיקות פט באופן קבוע מסיום הכימותרפיה 5/2009 אשר הראו הפוגה (כבר אחרי הטיפול השני)לפחות ב-4 בדיקות פט להוציא קשריות rll באיזור החזה ומשהו מעין גיר בפט האחרון 3/11 באיזור הלסת שהרופא לא התייחס אליו,זה הדבר שמטריד אותי חודשיים אחרי הפט האחרון קרה הדבר!!!יכול להיות טעות בבדיקה?(היו דברים מעולם)תודה,רון
נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 10/07/2011אין מדובר בטעות בבדיקה. כמו שציינתי בתשובתי קודם - יתכן שתאי לימפומה מיקרוסקופיים נותרו בגוף לאחר הטיפול הקודם . אין שום שיטה לראות תאים מיקרוסקופיים (לא PET, לא MRI ולא שום בדיקה אחרת) ורק כשהם גדלים, מתרבים ויוצרים גוש שגדול מחצי סנטימטר ניתן להתחיל להבחין בהם בבדיקות הדמייה. בדיוק בגלל זה חוזרים על הבדיקה שוב ושוב, גם אם בעבר הייתה תקינה, כי יכול להיות הבדל בין חודש לחודש ובין בדיקה אחת לבדיקה שאחריה.
נשלח על ידי סמי רון נכתב ב 10/07/2011ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי
אין מדובר בטעות בבדיקה. כמו שציינתי בתשובתי קודם - יתכן שתאי לימפומה מיקרוסקופיים נותרו בגוף לאחר הטיפול הקודם . אין שום שיטה לראות תאים מיקרוסקופיים (לא PET, לא MRI ולא שום בדיקה אחרת) ורק כשהם גדלים, מתרבים ויוצרים גוש שגדול מחצי סנטימטר ניתן להתחיל להבחין בהם בבדיקות הדמייה. בדיוק בגלל זה חוזרים על הבדיקה שוב ושוב, גם אם בעבר הייתה תקינה, כי יכול להיות הבדל בין חודש לחודש ובין בדיקה אחת לבדיקה שאחריה.
סליחה דר' על כך שאני שב ושואל בתקוה שתביני את הסיטואציה שבה אני נמצא,ושאלתי היא האם הטיפול שקבלתי בפעם הראשונה כימותרפיה ומבטרה לא היו צריכים גם לטפל ולחסל את אותם תאים מיקרוסקופיים במידה ונשארו?וכמו שציינת קודם לכן על המוזרות שזה קרה בכיב ולא במקום שבו היו לראשונה,זה מקרה נדיר כפי שציינת האם אין חשיבות לכך?אני שב ומודה לך על הקדשת הזמן והמענה,רון
נשלח על ידי סמי רון נכתב ב 10/07/2011סמי רון נכתב על-ידי
ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי
אין מדובר בטעות בבדיקה. כמו שציינתי בתשובתי קודם - יתכן שתאי לימפומה מיקרוסקופיים נותרו בגוף לאחר הטיפול הקודם . אין שום שיטה לראות תאים מיקרוסקופיים (לא PET, לא MRI ולא שום בדיקה אחרת) ורק כשהם גדלים, מתרבים ויוצרים גוש שגדול מחצי סנטימטר ניתן להתחיל להבחין בהם בבדיקות הדמייה. בדיוק בגלל זה חוזרים על הבדיקה שוב ושוב, גם אם בעבר הייתה תקינה, כי יכול להיות הבדל בין חודש לחודש ובין בדיקה אחת לבדיקה שאחריה.
סליחה דר' על כך שאני שב ושואל בתקוה שתביני את הסיטואציה שבה אני נמצא,ושאלתי היא האם הטיפול שקבלתי בפעם הראשונה כימותרפיה ומבטרה לא היו צריכים גם לטפל ולחסל את אותם תאים מיקרוסקופיים במידה ונשארו?וכמו שציינת קודם לכן על המוזרות שזה קרה בכיב ולא במקום שבו היו לראשונה,זה מקרה נדיר שהלימפומה מתגלה בכיב/קיבה כפי שציינת האם אין חשיבות לכך? והאם ישנה אפשרות שבכלל זאת לימפומה אחרת/חדשה שאומנם מאותו הסוג שהיתה לי בפעם הראשונה?ואם כן יכול שזה קרה מזיהום כלשהוא באוכל או שתיה?לענין הטיפול אני אמור לבצע פט סי ביום שני הקרוב 18.7 כ-חודש לאחר הביופסיה האם יש מן הסכנה בגלל כך?אני שב ומודה לך על הקדשת הזמן והמענה, רון
נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 20/07/2011הטיפול הראשון היה אמור לחסל את המחלה, אך לפעמים הוא נכשל (כמו במקרה שלך) ולמרות הטיפול המחלה חוזרת. בדיוק בגלל זה חולה שסיים טיפול, גם אם ניראה שהוא הצליח - עדיין נשאר במעקב סדיר ועושה בדיקות חוזרות. ישאפשרות שמדובר בלימפומה אחרת/חדשה אך אף פעם לא ניתן לכוכיח זאת. מסתמכים על הביופסיה - כי זו הבדיקה הכי אמינה שיש לנו. לא מקבלים לימפומה מזיהום וזה לא קשור למזון כלל. אין סכנה בביצוע PET חוזר אחרי ביופסיה
נשלח על ידי סמירון נכתב ב 20/07/2011ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב על-ידי
הטיפול הראשון היה אמור לחסל את המחלה, אך לפעמים הוא נכשל (כמו במקרה שלך) ולמרות הטיפול המחלה חוזרת. בדיוק בגלל זה חולה שסיים טיפול, גם אם ניראה שהוא הצליח - עדיין נשאר במעקב סדיר ועושה בדיקות חוזרות. ישאפשרות שמדובר בלימפומה אחרת/חדשה אך אף פעם לא ניתן לכוכיח זאת. מסתמכים על הביופסיה - כי זו הבדיקה הכי אמינה שיש לנו. לא מקבלים לימפומה מזיהום וזה לא קשור למזון כלל. אין סכנה בביצוע PET חוזר אחרי ביופסיה
תודה דוקטור
היום קבלתי תוצאות פט סי טי ואני שולח את הממצא לעיונך: בטן ואגן קליטה פתלוגית של fdg בעוצמה גבוהה דיפוזית בקיבה עם התעבות ניכרת של דופן הקיבה,ב-ct ובבלוטות עד 3 ס"מ ברטרופריטונאים ובשער הטחול ובשק הקון,כמו כן קליטה כנ"ל בעוצמה גבוהה כ-2 ס"מ בליגמנט-קוליק.
שאר האברים ללא עדות לתהליכים או לקליטה פתלוגית של fdg
שאלתי מה המסוכנות בממצא הנ"ל,מה הם דרכי הטיפול המיטביים?האם יש החלמה מוחלטת באמצעות הטיפולים שיוצעו?(ה בגלל הפחד שזה חזר לי בקיבה אותו סוג של לימפומה שהיתה בצוואר לאחר שנתיים)ושאלת הדיוט מה אם אני לא אקבל טיפול?או לפחות בתחילה אתחיל טיפול ע"י רפואה טבעית ,ידרותרפיה?
בתודה מראש
נשלח על ידי סמירון נכתב ב 20/07/2011נ.ב.
הביופסיה שנעשתה לי היתה מהכיב הענק שהתגלה בגסטרוסקופיה,האם התוצאות כפי שהצגתי בשאלות הקודמות מהיום מראות על החמרה של המחלה מאז הביופסיה ועד שלשום יום ביצוע הפט?או שזה היה גם אז?כמו כן כ-3 שבועות מביצוע הגסטרוסקופיה אני נוטל אומפראדקס 40 וכןלפני כשבועיים גם כדורים נגד פטריום למשך 7 ימים מסוג flucanol ושאלתי האם הכדורים השפיעו בדרך כלשהיא?האם להמשיך באומפראדקס?שוב תודה
נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 25/07/2011בדיקת ה PET מראה שהלימפומה חזרה לקיבה ולקשרי לימפה באיזור הקיבה. זה מצב שדורש חידוש של טיפול כימי - על הטיפולים השונים ותופעות הלוואי הכרוכות בהם, וכן על סיכויי ההצלחה של הטיפול יספר לך ההמטולוג שמטפל בך.
אם לא תקבל טיפול המחלה תתקדם ותתפשט לקשרי לימפה נוספים ואולי אף לאברים אחרים.
למיטב ידיעתי הידרותרפיה ורופואה טבעית אין ביכולתן לרפא את הלימפומה. יש ביכולתן לסייע (בעיקר בתופעות הלוואי של הטיפול) ולכן לא הייתי מסתמכת רק ע שיטות טיפול אלה.
להמשיך אומפרדקס
בהצלחה
נשלח על ידי stav נכתב ב 30/07/2011שלום סמירון, קראתי על הרבה טיפולים אלטרנטיביים שבאמצעותם אנשים הבריאו לחלוטין. תערוך חיפושים בגוגל על סירופ ה Aloe arborescens שהובא לידיעת רבים ע"י Romano Zago. יש גם הרבה מידע על שימוש בכורכום, מיץ גזר בכמויות מאוד גדולות, סלק ועוד אמצעים רבים. יש הרבה כתבות על מאכלים שמומלץ להמנע מהם, בעיקר סוכר, ובמקביל לבצע שינוי תזונתי מהותי על מנת לחזק את המערכת החיסונית., הכנת מיצים מירקות יום יום בכמויות מאוד גדולות. הרבה טוענים שאם אנשים עוברים טיפולים מוצלחים, אך הם ממשיכים עם תזונה לא בריאה, המחלה הרבה פעמים חוזרת כעבור זמן קצר. יש גם הרבה מאוד מידע בפורום תזונה לחיים בריאים של האתר . תוכל למצוא גם מידע נוסף ומקיף במדור מניעה , מאמרים בתזונה נכונה וגם ב ניקוי רעלים לאורח חיים בריא.
מקווה שעזרתי