טיפול כימותרפי

מנהלת הפורום

ד"ר עינת שחם-שמואלי 

ד"ר עינת שחם שמואלי

מנהלת השירות לגידולי מערכת העיכול במכון האונקולוגי באיכילוב.

חברות באיגודים מקצועיים:
הסתדרות רפואית בישראל (הר"י). האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה.

שונות: חוקרת ראשית במספר מחקרים קליניים מקומיים ובינלאומיים בנושאי סרטני מערכת העיכול.

מידע נוסף

סרטן המעי הגס

סרטן הקיבה

טיפולים

סרטן המעי הגס

סרטן

טיפול כימותרפי

באדיבות יונתן עודכן לאחרונה 02/08/2010 09:11
חזור ל - פורום סרטן מעי גס וקיבה

טיפול כימותרפי

נשלח על ידי יונתן נכתב ב 01/08/2010

שלום

נותחתי לפני כחודש בסיגמואיד היה לי גידול ממאיר  בגודל של3-3.5שהוצא  ,נכרת 15 סמ מהמעי הגס-הגידול אדנוקרצינומה -T4 שלב 2 הוצאו 9 בלוטות לימפה נקיות נכרת 10 סמ גם מהמעי הדק שנמצא בו אותו הגידול בגודל של 0.5סמ, אין גרורות, האונקולוג המליץ על כימו למניעה, היות ואני עושה עכשיו שטיפות מיטומיצין לשלפוחית השתן(אין קשר בין הגידולים) אין אפשרות לעשות את הכימו למעי, מה עוד שאין לי רצון לעשות את הכימו למעי, אני רוצה לחזור לחיי הקודמים להתחיל לעבוד, אני מרגיש מצויין, עליתי במשקל, לשאלתי - מה הסיכונים שאני לוקח בזה שאני לא אעשה את הכימו למניעה? האם יש איזו סטטיסטיקה לגבי ריפוי או חזרת הגידול באם לא אעשה את הכימו? האם יש טיפול אחר מלבד הכימו? וכמו כן איזה בדיקות אני אמור לעשות על מנת להיות במעקב? - הרבה שאלות....

תודה מראש

ושבוע טוב

יונתן

Re: טיפול כימותרפי

נשלח על ידי ד"ר עינת שחם-שמואלי נכתב ב 02/08/2010

בגידול מעי גס משלב זה T4N0 יש כ60-70% סיכוי לריפוי והטיפול הכימי מוסיף אחוזים בודדים לסיכוי זה (כלומר מוסיף בס"כ, אך אחוזים בודדים).

אין טיפול אחר מלבד הכימו

הסיכון הוא בכל זאת - אם תהייה חזרה של מחלה אז הטיפול קשה יותר ואחוזי הריפוי קטנים יותר

בדיקות המעקב הנהוגות: מרקרים (בדיקת דם CEA CA19.9) שלוש פעמים בשנה בשנתיים הראשונות, ואח"כ כל חצי שנה. CT אחת לחצי שנה בשנתיים הראשונות ואח"כ אחת לשנה. קולונוסקופיה שנה מהניתוח. בדיקת רופא אונקולוג 3 פעמים בשנה בשנתיים ראשונות ואח"כ כל חצי שנה.