שאלה בקשר לתינוק חולה סרטן ודרך הגילוי
שאלה בקשר לתינוק חולה סרטן ודרך הגילוי
נשלח על ידי יעל אסרף נכתב ב 25/07/2010
שלום רב, שמי יעל ואני אמא של נועם היום בן שנה ו8 ח'.
כשנועם היה בן כמעט 7 ח' הוא החל להקיא, אנחנו כמובן היינו בקופת חולים 3-4 פעמים בשבוע. התשובות שניתנו לנו היו שאולי הוא אלרגי למוצרי חלב, שאולי צריך להחליף את המטרנה לסימילק.
רופא הילדים הגדיל ואמר שגם הילד שלו היה מקיא הרבה כשהוא היה תינוק.
יש לציין שאנחנו גרים במושב על גבול הלבנון. באותה תקופה רופא הילדים שלנו יצא ללימודים והביאו רופא מחליף. הוא כמובן לא הכיר את נועם והיינו נראים לו כמו זוג הסטרי שהילד שלהם מקיא קצת. הוא גם בדק ואמר שאולי יש לו ריפלוקס. לאחר שבועיים בערך הרופא המחליף עזב ולא היה רופא ילדים, אז פניתי לרופא המשפחה שגם לא ידע מה יש לנועם ואמר אולי יש לווירוס. יש לציין שבאותה תקופה גם אושפזנו בבית חולים נהריה ללילה אחד לאחר שפנינו למיון והם טענו שלנועם יש וירוס, הוא קיבל נוזלים ולמחרת בבוקר שוחררנו.
ככה נדדתי בין רופא לרופא, הייתי גם אצל רופאת ילדים בעיר הסמוכה וגם היא אמרה וירוס.
ככה נדדתי חודשיים ולא נמצאה תשובה.
לבסוף החלטנו, בעלי ואני שנועם ממש נראה רע, הוא רזה וחיוור וביקשנו מהרופא ילדים שבנתיים הוחלף ברופא אחר שיפקסס לנו הפנייה למיון שניידר ובבוקר נסענו. הנסיעה מביתנו לבית חולים שניידר אורכת כשעתיים. חצי שעה לפני שהגענו נועם החל לאבד את הכרתו במכונית והגענו למיון בשנייה האחרונה. אני חשבתי שהוא התייבש ורצתי איתו למיון.
במיון הנשימו אותו. הסבירו לנו שהוא לא מגיב לשום דבר מלבד לכאב וזה לא מתאים לילד שהתייבש, ובבדיקת הגזים שחזרה הוא לא ממש מיובש.
מיד שלחו אותנו לסי טי ראש שם גילו גידול מדמם, לחץ תוך ראשי ומיד הועברנו לניתוח.
לא הספיקו לעשות MRI, כי המצב היה קשה ביותר. המנתח אמר לנו כי אם היינו מאחרים בחצי שעה, כבר לא היה את מי לנתח.
היינו בטיפול נמרץ כמעט חודש. נועם נשאר מחובר לחמצן 24 שעות ביממה, הוא אינו אוכל דרך הפה ויש לו גסטרוסטום.
בגלל שנועם לא חזר לנשום, נאלצו לעשות לו טראכאוסטום (עדיין יש לו).
בצמוד לארוע הייתי כל כך כעוסה, נכון לילד שלי יש סרטן, את זה אף אחד לא היה יכול למנוע. אבל בגלל שלא עלו על זה בזמן סביר, הוא הגיע במצב קריטי לחדר ניתוח ונשאר עם כל כך הרבה בעיות אחרות מלבד הסרטן.
יש הרבה ילדים חולים שהיה להם גידול במוח, גילו להם את זה בזמן, הם עברו את הניתוח, היו בטיפול נמרץ שבוע ועברו למחלקה האונקולוגית לטיפולים ואין להם את כל הסיבוכים שיש לנועם.
רציתי לדעת האם יש כאן רשלנות רפואית.
תודה
יעל אסרף
0507522439