פשטידת קישואים

מתכוני בריאות

מתכוני בריאות

פשטידת קישואים

באדיבות שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון עודכן לאחרונה 17/01/2011 07:45

קישואים משמשים כמרכיב חשוב במתכוני הבריאות ותמיד יכולים להיות לעזר במהלך טיפולים כימותרפיים מכיוון שהם קלים לעיכול ומשמשים כמשלשל טיבעי עדין. טובים להורדת נפיחות שלפוחית השתן וכליות, ומומלצים לחולי סכרת. ניתן לאכול אותו חי או מבושל, ואף לשתות את המיץ שלו. את המיץ או מחית אפשר למרוח על העור כתרופה לנפיחויות ופצעים.

פשטידת קישואים

פשטידת זוקיני

800 גרם קשואים ירוקים חתוך גס
3 כפות שמן זית
2 כפיות אורגנו
ביצה טרופה אחת
3 כפות גבינת קוטג' או ריקוטה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
גמבה צהובה קצוצה
½ כפית רוטב טבאסקו
רוטב קולי עגבניות להגשה (מתכון בהמשך)

הוראות הכנה:

בקערה גדולה ערבבו את הקישואים, שמן זית ואורגנו והעבירו למחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית. תנו לקישואים להתבשל 4-5 דקות מבלי שתזיזו אותם. רק לאחר שחרכתם הקפיצו את הקישואים במחבת כ-2 דקות נוספות, הוציאו מהאש והעבירו למעבד מזון. קררו מעט והוסיפו את הביצה, גבינה, מלח ופלפל וטחנו במעבד מזון.

העבירו לקערה, והוסיפו גמבה קצוצה ורוטב טבאסקו וערבבו טוב. חלקו את התערובת ל-4 ושפכו לתוך קעריות משומנות (אפשרי בקערה אחת גדולה). הניחו את הקעריות במגש עמוק מלא במים שהורתחו מראש עד חצי מגובה הקעריות. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות  למשך 25 דקות.

הגישו חם עם רוטב קולי עגבניות.

רוטב קולי עגבניות

4 עגניות אדומות וגדולות חתוכות גס
¼ כפית דבש לא מעובד
1 כפית רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

במעבד מזון לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. סננו וזירקו את הקליפה וגרעינים של העגבניות.

מאת שף שרון ארצי

 

 

 

 

 

פעולות מסמך