חזה עוף במרינדה-אסייתי וים תיכוני

מתכוני בריאות

מתכוני בריאות

חזה עוף במרינדה-אסייתי וים תיכוני

באדיבות שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון עודכן לאחרונה 08/07/2009 12:08

במתכוני בריאות הבאים,בנוסף לעובדה שהמרכיבים בריאים ומחזקים את הגוף כגון ג'ינג'ר, שום, לימון, בצל וכו' גם שיטת הבישול שהיא אפיה תורמת לבריאות המתכון. האפיה בתנור בתוך כלי עם נוזלים נחשבת לבריאה מכיוון שמונעת היווצרות עשן המכיל חומרים מסוכנים כפי שמפורט בכתבה "למה לא מנגל". את העוף אפשר לאכול בתוספת אורז מלא וירקות או כחלק מכריך מלחם מלא, עגבניה ועלים ירוקים.

קישור לכתבה סרטן ומנגל, אז למה לא מנגל

  עוף ים תיכוני

4 חזה עוף נקיים משומן

קליפה מגורדת מלימון אחד

שן שום קצוץ

½ בצל בנוני פרוס דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

¼ כוס שמן זית

מיץ לימון מלימון אחד

¼ כוס יין לבן

1 כף חומץ בלסמי

לדפוק את העוף דק מאוד ולשים עם שאר המרכיבים בשקית אטומה (זיפלוק) עם סגר פלסטיק. להשרות בתוך השקית למשך לילה שלם.

להוציא את העוף ולהניח על מגש, לשפוך את הרוטב מהשקית מעל ולבשל למשך 10 דקות בתנור בחום של 180 ממעלות.

אפשר לבשל עם שמן זית במחבת ולסיים עם מיץ מלימון אחד וחומץ בלסמי.

עוף ים תיכוני

4 חזה עוף נקיים משומן
1 שן שום קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

בצל ירוק קצוץ

קליפה מגורדת מליים אחד (לימון ירוק)

¼ כוס שמן זית

מיץ מליים אחד

3 כפות רוטב סוייה
3 כפות דבש

מלח ופלפל שחור

לדפוק את העוף דק ולשים בשקית אטומה (זיפלוק) עם שאר המרכיבים ולהשרות במקרר ללילה. (ואפשר להקפיא.)

להניח במגש את פרוסות העוף, לשפוך את הרוטב מהשקית מעל ולבשל בתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות.

אפשר לבשל במחבת עם מעט רוטב סויה ומיץ ליים.

 נכתב ע"י שף שרון ארצי  

פעולות מסמך